Wonen in Assendelft, historisch dorp in de Zaanstreek

Assendelft is centraal gelegen...

Assendelft is centraal gelegen aan de rand van de Zaanstreek. Kreekrijk ligt in de Zaanse polder tussen de spoorlijn, Busch en Dam en Saendelft. Je woont hier te midden van water en groen. Toch is het niet ver naar Zaandam, Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Assendelft is goed bereikbaar via het station Krommenie-Assendelft of met de auto.

Voorzieningen Assendelft
Op slechts een paar minuten fietsen van Kreekrijk ligt winkelcentrum De Saen, met winkels voor de dagelijkse boodschappen, mode en lifestyle, een zorgcentrum met huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeut en specialisten van het Zaans Medisch Centrum. Op slechts een paar minuten fietsen bevinden zich verschillende scholengemeenschappen, met niveaus van vmbo tot en met vwo.

Verder heeft Assendelft een zeer actief verenigingsleven. Liefhebbers van voetbal¬, tennis, atletiek, volleybal, judo en schaatsen komen bij de diverse sportverenigingen volop aan hun trekken. Daarnaast telt het dorp een schildersvereniging, toneelgroep en fanfarevereniging.

Natuurrijk Assendelft
Rondom Assendelft kun je genieten van heerlijke wandel- of fietstochten in de weidegebieden. Ook is deze omgeving ook geschikt om te vissen en tijdens strenge winters kan er geschaatst worden.

 

Bereikbaarheid Assendelft
Met de auto of de trein ben je zo in het centrum van Zaandam of in hartje Amsterdam.

De Velden Kreekrijk, Assendelft:
alles dichtbij

  • Winkelcentrum: circa 1,5 km 
  • Station: circa 1,0 km
  • Zaandam: circa 12 km
  • Strand Egmond aan Zee: circa 16 km 
  • Amsterdam: circa 37 km