Een nieuwbouwhuis zoals een gezinswoning in De Velden heeft veel voordelen. Je kunt het huis indelen zoals je dat wilt en de keuken en het sanitair uitkiezen naar je eigen smaak. Omdat alles gloednieuw is, heb je voorlopig ook geen onderhoud. Nog belangrijker: je koopt een woning die klaar is voor de duurzame toekomst - een woning met een positief effect op het milieu én op je portemonnee.

Individuele bodemwarmtepomp en standaard zonnepanelen
Alle woningen in De Velden zijn gasloos en voldoen aan de BENG-normen. BENG staat voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen. Een huis is bijna energieneutraal als het zelf de energie opwekt die nodig is voor verwarmen en koelen, ventilatie en warm water. Dit gebouwgebonden energieverbruik is gedekt met duurzame energie van de eigen bodemwarmtepomp waarover elke woning beschikt.

De woningen in De Velden gaan nog een stapje verder: ze zijn nagenoeg energieneutraal doordat standaard zonnepanelen het energieverbruik van de warmtepomp compenseren. In principe betaal je alleen nog voor het persoonsgebonden energieverbruik. Dit is het energieverbruik door huishoudelijke apparaten zoals bijvoorbeeld tv, computer, wasmachine en koelkast.

Vloerverwarming en -koeling
Goed om te weten: een bodemwarmtepomp is de meest efficiënte warmtepomp, met de meeste warmteopbrengst en het minste energieverbruik. Hierdoor zit je er in de winter warmpjes bij, terwijl de warmtepomp in de zomer voor een enkele graden vloerverkoeling in het hele huis zorgt. De woningen hebben op elke verdieping vloerverwarming en vloerkoeling. In de badkamer wordt een extra een elektrische handdoekradiator geplaatst.

Energiebesparing
De woningen zijn daarnaast uitgerust met een ventilatiesysteem met warmterugwinning. Dit is het meest efficiënte systeem om warmte te behouden, maar toch met frisse lucht te ventileren. Zo geniet je het hele jaar van een aangenaam binnenklimaat terwijl je tegelijkertijd energie bespaart. Dankzij zeer goede isolatie van dak, gevel, spouwmuren, vloeren en ramen (triple glas) is er bovendien minder warmteverlies.

Wil jij ook lang en gelukkig wonen in een toekomstwaardige woning? Meld je dan aan voor een van de eengezinswoningen van De Velden in Kreekrijk.